8 Super goede redenen waarom moeders moeten gaan (kick)boksen - Sportschool Ockenburgh
21 november 2019

  Dat kickboksen echt een sport voor moeder is, zouden de meeste mensen niet direct denken. Als moeder moet je toch altijd de kalmte zelf zijn? Nou, kickboksen helpt je daar een handje bij. Zo kun je weer de hele dag tegen jengelende kinderen en kun jij er flink tegenaan. Wil je weten waarom kickboksen nog meer goed is voor moeders? Lees de volgende 5 redenen waarom kickboksen voor moeders goed is.

  Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een bootcamp?

  Kom dan trainen bij Sportschool Ockenburg!

  1. Weg met stress!

  Als moeder heb je veel aan je hoofd. Moeder zijn is een 24/7 job, waar je niet snel even een rustmomentje kunt pakken. Zeker wanneer jij als moeder ook nog een baan hebt, kan het lastig zijn om jouw stress levels altijd binnen de perken te houden. Intensief sporten helpt bij het verlagen van jouw stressgevoel. Een uurtje kickboksen zorgt ervoor dat al jouw stresshormonen worden vervangen door positieve en stressverlagende hormonen. Een keertje per week lekker kickboksen helpt je om stressvrij door het leven te gaan.

  2.Frustratie uiten

  Gejengel en gejank, je kunt er soms echt even niet meer tegen. Het kan voor moeder goed zijn om alle frustratie er uit te kunnen meppen. Het is heerlijk om je zo vrij te voelen tijdens het kickboksen. Alle frustratie die je van binnen opbouwt, kun je er in een keer volledig uitgooien.

  3.Mentaal sterker

  Kickboksen helpt je ook om niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker te voelen. Je zou het haast een vorm van therapie kunnen noemen. Je leert jezelf en je eigen krachten beter kennen. Daarnaast leer je veel over hoe jij jezelf opstelt en wat je allemaal kunt. Het is een goede optie voor jonge moeders die de levensverandering naar moeder worden erg confronterend vinden.

  4.Killerbody door kickboksen

  Laten we ook niet vergeten dat kickboksen geweldig is voor jouw lichaam. Ben je onzeker over jouw lichaam na de zwangerschap? Ben je zwaarder dan voorheen of is jouw lichaam erg verandert? Zou je ook weer liever strak in je vel willen zitten? Ga dan op kickboksen! Het is de beste manier om zowel cardio- als krachttraining te doen. Jouw uithoudingsvermogen wordt verbeterd en jouw spieren worden een stuk sterker. Je wordt eenvoudig een “hot mama” door te gaan kickboksen.

  5.Jezelf en je kind verdedigen

  We hopen het allemaal nooit mee te maken, maar mocht je in een situatie komen waarin je jezelf en je kind moet verdedigen zijn een aantal bokstechnieken toch niet verkeerd om onder de knie te hebben. We zeggen altijd dat onze technieken niet buiten de gym toegepast mogen worden maar wanneer er echt gevaar dreigt is het toch fijn om als vrouw zijnde jezelf en kind te kunnen beschermen.

  6.Er even tussenuit

  Misschien nog wel de beste reden om te gaan kickboksen als moeder, is zodat je een goede reden hebt om er even tussenuit te gaan. Tijd voor jezelf is schaars wanneer je moeder bent en het kan egoïstisch voelen wanneer je iets zonder de kinderen doet. Door te gaan kickboksen heb je een reden om de deur uit te gaan en even niet aan alles thuis te hoeven denken. Het is daardoor ook een perfecte gelegenheid om andere mensen te leren kennen en even uit je moederbubbel te gaan.

  7.Zelfvertrouwen

  Zelfvertrouwen en eigenwaarde is niet iets waar alleen tieners of pubers mee te maken hebben, vele volwassenen hebben hier last van. Wij helpen je graag dat beetje zelfvertrouwen te vergroten zodat je zelfverzekerd een ruimte binnen kan stappen!

  8.Fysiek sterker!

  Trainen bij Sportschool Ockenburg is niet alleen goed voor de mentale conditie maar ook voor de fysieke! Een boodschappentas of een jengelende peuter tillen is voor jouw appeltje, eitje met de spieren die je bij ons gekweekt hebt! Kickboksen voor moeders is helemaal niet vreemd. Het is niet alleen stoer om als moeder te gaan kickboksen, je krijgt er zoveel voor terug. Je wordt weer de rust en kalmte zelve doordat je al jouw stress en frustratie eruit kunt gooien met kickboksen. Daarnaast helpt het ook om niet alleen fysiek sterker te worden, maar ook mentaal. Ga als moeder lekker kickboksen en voel je sterker dan ooit te voren.

  Wilt u op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief