Crossfit Den Haag - Sportschool Ockenburgh

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een bootcamp?

Kom dan trainen bij Sportschool Ockenburgh!

Hulpmiddelen crossfit

Kun je niet kiezen tussen gewichtheffen, atletiek en gymnastiek? Met crossfit hoeft dit ook helemaal niet! Crossfit is een totale workout voor mind en body. Door de combinatie van atletiek, gymnastiek en gewichtheffen voorkom je dat het lichaam eenzijdig getraind wordt.

Aangezien crossfit een hele veelzijdige manier van trainen is, maakt het ook gebruik van een heleboel verschillende hulpmiddelen. De hulpmiddelen bestaan bijvoorbeeld uit barbells, dumbbells en kettlebells. Door net een beetje extra gewicht aan de oefeningen toe te voegen, wordt het lichaam nog beter getraind. Hulpmiddelen die buiten de sportschool gebruikt worden zijn bijvoorbeeld tractorbanden en zandzakken. Verder maakt men bij crossfit veel gebruik van touwen en pull-up bars.

Opbouw crossfit les

Een crossfit les is bij ons opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen. De oefeningen bestaan vooral uit natuurlijke lichaamsbewegingen, zoals werpen, stoten, duwen, klimmen, rennen, (op)drukken – en trekken enzovoort. Het doel van crossfit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid zo snel mogelijk fit en gezond te worden. Een crossfit is als volgt opgebouwd, er wordt gestart met een specifieke warming-up. Deze warming-up is erop gericht om zoveel mogelijk spiergroepen alvast voor te bereiden op wat er gaat komen. Als de spieren warm zijn volgt er een kracht- en technisch onderdeel. Hierbij zal de ervaren trainer zo precies mogelijk uitleggen en laten zien hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. Vaak wordt de les afgesloten met een uitdaging.

Hierbij is het de bedoeling om met een zo hoog mogelijke snelheid en intensiteit een bepaald circuit van oefeningen uit te voeren. Hierbij kan er een competitie-element toegevoegd worden als de deelnemers dit wensen. De crossfit les kan voor vele niveaus geschikt gemaakt worden, maar de bedoeling is dat het voor iedereen even uitdagend en intensief voelt aan het eind van de les. Door het trainen op hoge intensiteit kunnen er snel resultaten volgen, je hoeft dit niet elke dag te doen maar wanneer het twee keer per week beoefend wordt zijn de resultaten verbluffend!

Kom trainen

Bij Sportschool Ockenburgh

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een bootcamp? Vraag hier naar de mogelijkheden.

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief