Fitness voor senioren, KO Fighting Fitness is de plek!

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een BJJ les?

Kom dan trainen bij KO Fighting Fitness!

Bewegen voor senioren: hoe pak je dat aan?

Regelmatig bewegen is goed voor iedereen, zeker ook voor ouderen. Gelukkig zijn er genoeg sporten die ook senioren nog lang kunnen blijven uitoefenen. Het percentage ouderen dat regelmatig sport is sinds 2001 ook verdubbeld, zo blijkt uit onderzoek van ANBO, een erg positieve trend. Fitness voor ouderen is één van die sporten die senioren regelmatig uitoefenen, sterker nog: het is de populairste manier van bewegen voor 50 plussers! Daarna volgen wandelen, fietsen, zwemmen. Wat je moet weten als je overweegt naar een sportschool te gaan, behandelen we in dit artikel. KO Fighting Fitness heet je daarna van harte welkom!

It ain’t about how hard you hit, it’s about how hard you can get hit and keep moving forward

Spierkracht in stand houden

De technologische ontwikkelingen gaan weliswaar snel maar de gevolgen van het ouder worden blijven onveranderd. Door spierverlies wordt ons lichaam steeds minder krachtig, steeds minder sterk. Tussen de 20 en 30 jaar is een menselijk lichaam gemiddeld genomen het fitst, daarna neemt het langzaam maar zeker steeds iets af. Hier kunnen we niets aan veranderen, hoe frustrerend ook. We kunnen dat spierverlies wel enigszins tegen gaan door regelmatige training. Dat effect kan al worden bereikt met één keer per week naar de sportschool gaan. Een extra reden om te blijven bewegen voor 50 plussers is dat dit de kans op hart- en vaatziektes doet dalen. Tevens heeft het een positief effect op je bloeddruk en stofwisseling. Volgens de beweegrichtlijnen van het VWS (het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zou iedereen 2,5 uur per week matig tot intensief moeten bewegen. Bijkomend advies is om, als oudere, zeker twee maal per week spier- en bot versterkende oefeningen te doen. Tot slot is het natuurlijk altijd goed om zo min mogelijk te zitten. Bij KO Fighting Fitness word je in ieder geval gestimuleerd om staand te bewegen!

Afvallen wordt beloond

Als je wat overgewicht hebt, heeft bewegen nog meer positieve effecten op je lichaam. Je gewrichten zullen blij zijn omdat ze minder gewicht hoeven te dragen. Je verkleint het risico op hart- en vaatziekten nog iets meer, en ook de kans op spataderen, trombose én suikerziekte neemt af. Mocht je willen afvallen, dan is het ouder worden een extra reden om dit onder begeleiding te doen. Het senior zijn brengt namelijk met zich mee dat je calorie-inname wat lager is dan bij een jongere volwassene. Zonder begeleiding afvallen door minder te eten (hoe verstandig ook) kan er daardoor voor zorgen dat je van bepaalde voedingsstoffen te weinig binnen krijgt. Dit brengt gezondheidsrisico’s met zich mee en kan zelfs gevaarlijk zijn. Onze tip: laat je begeleiden door een diëtist en kies voor sporten onder begeleiding bij KO Fighting Fitness.

Waarom fitness voor senioren?

Fitness is uitermate geschikt als manier om meer te bewegen voor ouderen. De reden is bijvoorbeeld dat er een grote variëteit aan oefeningen bestaat waarmee botten en spieren worden versterkt. Daar komt bij dat een sportschool als KO Fighting Fitness ook een sociale omgeving is. Samen sporten en anderen zien sporten, kan erg motiverend werken. Fitness is dus ook een manier om met anderen in contact te komen, waardoor de kans op gevoelens van eenzaamheid kunnen worden verminderd of tegengegaan. Door het bewegen wordt de fysieke en mentale weerstand verbeterd. Door toegenomen fitheid kan je ook als oudere actief en ondernemend blijven en kan het afhankelijk worden van anderen worden uitgesteld. Tot slot, en dat is een hele belangrijke vinden wij, neemt de kans op dementie en Alzheimer af.

Kom bij ons team!

Bij KO Fighting Fitness krijg je de juiste begeleiding. Wij weten hoe belangrijk het is om op een gezonde manier te bewegen. Sporten is niet alleen erg goed voor je lichaam. Inspanning geeft ook plezier en ontspanning. Om je dit te laten ervaren, kan je bij KO Fighting Fitness ook altijd komen kennismaken met een proefles. Speciaal voor ouderen is er de proefles senioren fitness. De kans is groot dat je je daarna inschrijft voor vervolglessen. We heten je van harte welkom!

Kom trainen

Bij KO Fighting Fitness

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een BJJ les? Vraag hier naar de mogelijkheden.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sportschool Ockenburgh