Kickboksen voor Kinderen - plezier en zelfvertrouwen

Kickboksen voor Kinderen – plezier en zelfvertrouwen

Naast dat kickboksen voor kinderen gewoon een hele goede manier is om hun energie kwijt te raken, worden kinderen gedisciplineerder en weerbaarder door het kickboksen. Een ideale sport dus om een goede persoonlijke groei door te maken.

De eerste nadruk ligt natuurlijk op plezier maken en samen met andere kinderen zijn. Is het kind een beginner dan schenken wij veel aandacht aan techniek, conditie en coördinatie. De kinderen leren ook op een respectvolle manier met elkaar en de trainer omgaan. 

Samenwerking is bij kickboksen voor kinderen belangrijk tijdens de boksles en het zelfvertrouwen en weerbaarheid van het kind zal enorm stijgen. Geef jouw kind op voor een kickboks proefles!

Kickboksen kind

Bij KO Fighting Fitness worden kinderen spelenderwijs bekend gemaakt met kickboksen. Kickboksen kind kan vanaf 7 jaar en ieder kind is welkom om bij ons te komen trainen. Daarnaast hebben wij ook mogelijkheden voor ouder kind kickboksen.

De lessen voor kinderen zijn vooral gericht op het aanleren van discipline en het sociaal omgaan met anderen. Bij kickboksen voor kinderen draait het niet om het trainen voor wedstrijden, maar vooral om het plezier hebben en lekker actief bezig zijn.

Kom trainen bij KO Fighting Fitness!

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een bootcamp?

Voordelen kickboksen jeugd

Kickboksen voor kinderen heeft zoals hierboven beschreven staat veel voordelen. Kinderen kunnen soms wat onzeker zijn en kickboksen kan ze helpen om zelfverzekerder te worden. 

Kickboksen kan kinderen helpen in te zien wat ze allemaal kunnen bereiken met de juiste inzet en mindset. Hierdoor voelen zij zich minder machteloos wanneer ze bijvoorbeeld gepest worden op school. 

Kinderen voelen zich bovendien energieker en fitter. Natuurlijk is het niet de bedoeling van kickboksen om kinderen te leren vechten. De gouden regel bij het kickboksen is namelijk dat de vechttechnieken die geleerd worden in de lessen, niet buiten de sportschool gebruikt mogen worden.

Kickboksen tieners

Tieners die behoefte hebben om wedstrijden te boksen, kunnen voor hun training ook bij ons terecht. Het kickboksen voor tieners draait nog steeds om discipline en sociale vaardigheden, maar voor wie daar behoefte aan heeft kunnen de training ook iets meer wedstrijdgericht gemaakt worden.

Dit betekent echter niet dat zodra jouw kind de tienerleeftijd heeft bereikt, dat deze moet trainen om te vechten in de ring. We kijken samen met het kind en de ouders waar behoefte aan is tijdens de kickboks trainingen voor de jeugd.

Ben je na het lezen van dit artikel ook benieuwd of kickboksen iets is voor jouw kind, vraag dan een gratis proefles aan via deze site!

Kom trainen bij KO Fighting Fitness

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een bootcamp? Vraag hier naar de mogelijkheden.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sportschool Ockenburgh