Kickboksen voor Kinderen

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een bootcamp?

Kom dan trainen bij Sportschool Ockenburgh!

Kickboksen voor kinderen heeft een slecht imago. Veel ouders denken dat kinderen die kickboksen opgeleid worden tot kleine vechtersbaasjes en dat kinderen hiermee alleen maar geleerd wordt om agressief te reageren. Niets is echter minder waar. Naast dat kickboksen voor kinderen gewoon een hele goede manier is om hun energie kwijt te raken, worden kinderen gedisciplineerder en weerbaarder door het kickboksen.

Voordelen kickboksen jeugd

Kickboksen voor kinderen heeft zoals hierboven beschreven staat veel voordelen. Kinderen kunnen soms wat onzeker zijn, kickboksen kan ze helpen om zelfverzekerder te worden. Kickboksen kan kinderen helpen in te zien wat ze allemaal kunnen met de juiste inzet en mindset. Hierdoor voelen zij zich minder machteloos wanneer ze bijvoorbeeld gepest worden op school. Kinderen voelen zich bovendien energieker en fitter. Natuurlijk is het niet de bedoeling van kickboksen om kinderen te leren vechten. De gouden regel bij het kickboksen is namelijk dat de vechttechnieken die geleerd worden in de lessen, niet buiten de sportschool gebruikt mogen worden.

Kickboksen voor kinderen

Bij Sportschool Ockenburgh worden kinderen spelenderwijs bekend gemaakt met kickboksen. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom om bij ons te komen trainen. De lessen voor kinderen zijn vooral gericht op het aanleren van discipline en het sociaal omgaan met anderen. Bij kickboksen voor kinderen draait het niet om het trainen voor wedstrijden, maar vooral om het plezier hebben en lekker actief bezig zijn.

Kickboksen tieners

Tieners die behoefte hebben om wedstrijden te boksen, kunnen voor hun training ook bij ons terecht. Het kickboksen voor tieners draait nog steeds om discipline en sociale vaardigheden, maar voor wie daar behoefte aan heeft kunnen de training ook iets meer wedstrijdgericht gemaakt worden. Dit betekent echter niet dat zodra uw kind de tienerleeftijd heeft bereikt, dat deze moet trainen om te vechten in de ring. We kijken samen met het kind en de ouders waar behoefte aan is tijdens de kickboks trainingen voor de jeugd.

Bent u na het lezen van dit artikel ook benieuwd of kickboksen iets is voor uw kind, vraag dan een gratis proefles aan via deze site!

Kom trainen

Bij Sportschool Ockenburgh

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een bootcamp? Vraag hier naar de mogelijkheden.

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief