Waarom ouder-kind kickboksen zo leuk is! - Sportschool Ockenburgh
Waarom Ouder Kind Kickboksen leuk is - Sportschool Ockenburgh Den Haag
11 september 2019

  Waarom ouder-kind kickboksen zo leuk is!

  Sporten is een van de beste manieren om je tijd door te brengen. Hoe je het nóg leuker kunt maken? Ga samen met je kind sporten! Bij Sportschool Ockenburg kunnen ouder en kind samen sporten, namelijk door een kickboksles te volgen. Tijdens de les voeren ouder en kind samen allerlei leuke oefeningen uit, waarbij aandacht wordt besteed aan conditie, kracht en wat handige kickbokstechnieken. Sport voor 3 jarige is bespreekbaar, maar in principe wordt sporten vanaf 4 jaar aangeraden. Lees hier meer over de voordelen van ouder-kind kickboksen.

  Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een bootcamp?

  Kom dan trainen bij Sportschool Ockenburg!

  1. Samen fit worden

  Laten we meteen een open deur intrappen: met kickboksen werk je aan je conditie, kracht én concentratie. Het is een ideale sport om je algehele fitness naar een hoger niveau te tillen, zowel voor ouder als kind. Denk maar niet dat alleen het kind wordt uitgedaagd, ook van de ouders wordt een actieve inzet verwacht.

  2. Weg met die smartphone

  Tegenwoordig zie je kinderen steeds vaker met een smartphone of tablet in de handen of voor de televisie. Niets mis mee natuurlijk, maar soms is het fijn om eens wat anders te doen. Voor veel kinderen is kickboksen een manier om even lekker uit te razen en hun energie kwijt te raken. Daarnaast kan kickboksen ook zorgen voor meer focus en concentratie, doordat je goed bij de les moet blijven.

  3. Geef een boost aan het zelfvertrouwen

  Met kickboksen leer je verschillende technieken en werk je aan je conditie en kracht, op een niveau dat bij jou past. Hoewel de ouder-kind lessen vooral gericht zijn op plezier beleven, zal je toch in korte tijd vooruitgang boeken. Dit geldt niet alleen voor de kinderen, ook de ouders kunnen mooie resultaten behalen! Hierdoor zal tevens je zelfverzekerdheid ongemerkt toenemen.

  4. Versterk de band tussen ouder en kind

  Tijdens de les geeft de trainer instructies en oefeningen die ouder en kind samen kunnen uitvoeren. Ouder kind kickboksen betekent dat je moet samenwerken, waardoor ouders quality time met hun kind kunnen doorbrengen. Dit kan uiteraard positieve gevolgen hebben voor de band tussen kind en ouder.

  5. Zelfdiscipline

  Ouder kind kickboksen is een ideale manier om je kind op speelse wijze zelfdiscipline bij te brengen. Zelfdiscipline betekent kort gezegd het vermogen om iets te doen, ook als je er op dat moment weinig zin in hebt. Een nuttige vaardigheid, waar je ongetwijfeld in de toekomst de vruchten van plukt.

  6. Plezier in sporten

  Verreweg het belangrijkste van kickboksen is dat je er samen lol in hebt. De trainer stelt de les op zo’n manier samen dat ouder en kind van begin tot eind vooral heel veel plezier hebben in de oefeningen. Dat ouder en kind samen sporten erg leuk kan zijn is ook een wijze les om je kleine koter bij te brengen.

  Interesse in een (proef)les? Neem dan contact op met Sportschool Sportschool Ockenburg en bespreek de mogelijkheden. Sporten vanaf 4 jaar is het meest gebruikelijk, in overleg is sport voor 3 jarige ook mogelijk.

  • Kickboksen kinderen
  • Kickboksen kinderen
  • Sporten voor kind
  • Sporten voor kind
  • Ouder kind sport
  • Ouder kind sport

  Wilt u op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief