Weinig tijd? Trainingsprogramma voor een snelle workout!
traningsschema
3 mei 2019

  Wil je snel maar ook effectief trainen? Wij geven je 5 oefeningen voor een snelle workout.

  We hebben het tegenwoordig allemaal druk, iedereen is aan het rennen en vliegen, je studie, werk of kinderen er is altijd wel een excuus waarom we niet iets aan ons lijf kunnen doen. Je stelt het een hele week uit en op zondag is er nog weinig beweging in dat lijf van je geweest. Klinkt dit herkenbaar? Wij geven je 5 oefeningen die je langzaam op kan bouwen voor een snelle en effectieve home workout of vakantie workout! Een half uurtje knallen en geen excuus meer om een training over te slaan. Doe deze oefeningen in setjes dus bijvoorbeeld 3 x 15 keer of 4 x 10 keer.

  Heb je vragen of ben je benieuwd hoe het is om bij ons te boksen, fitnessen of wil je de uitdaging aangaan tijdens een bootcamp?

  Kom dan trainen bij Sportschool Ockenburg!

  1. Cross Jack

  Wat train je? Schouders en benen

  Sta met je benen gespreid en je armen uitgestrekt op schouderhoogte naar de zijkanten, de handpalmen naar de grond gericht. Kruis springend zowel je armen als benen voor je langs. Probeer dit 50 keer.

  2. Plank Heel Touch

  Wat train je? Borst, schouders, buikspieren, onderrug en triceps

  Ga in de plankhouding staan met je benen op schouderbreedte uit elkaar. Breng je rechter hiel naar je billen en reik met je linkerhand naar achteren om je voet vast te pakken. Keer terug naar de beginpositie en herhaal dit met je andere arm en been. Ga door, beide kanten afwisselend.

  3. Skater Squat

  Wat train je? Billen en benen

  Ga met je benen tegen elkaar aan staan, armen aan de zijkanten, handen als gebalde vuisten. Spring naar links terwijl je je linkerarm achter je uitstrekt en rechtervuist in de richting van de kin brengt, landend op je linkervoet met je rechterbeen achter je opgeheven. Hierna onmiddellijk hurken, en vervolgen herhalen in tegengestelde richting. Blijf dit herhalen in het aantal keer setjes.

  4. Sit-ups

  Wat train je? Buikspieren

  Ga op de grond liggen met je bovenlijf van de grond. laat je bovenlijf zaken en kom daarna weer omhoog. Herhaal dit in het aantal keer dat je setjes zijn.

  5. Spring uit

  Wat train je? Billen en benen

  Stap naar voren met je linkerbeen, ellebogen gebogen en handen in vuisten gebald, rechterhand voor de borst en linkerhand bij je heup. Spring terwijl je van arm wisselt en landt met je rechtervoet vooraan. Ga door en verander van been bij elke sprong die je maakt.

  Wilt u op de hoogte blijven?

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief